Mexico,Rødvin

L.A. Cetto, Mexikansk Nebiolo, Private Riserva

Denne Nebbiolo “Private Reserve” har gæret i temperaturkontrollerede tanke ved 28-30 °C. Dernæst har vinen ligget på franske egetræsfade i 14 måneder, hvoraf 60 % af fadene er nye, og efterfølgende lagret 2 måneder på flaske før vinen bliver frigivet til salg.

Skal du gætte ud fra farven, så vil det nok ikke lyde på Nebbiolo. Denne version er først og fremmest meget mørkere i farven, og så adskiller smagen sig fra sine italienske brødre ved at være varmere i stilen og have udtalte blomme- og lakridsnoter. Der er tilmed strejf af modne mørke frugter, tørrede blommer, læder, roser, vanilje og fad i duften. I munden føles den først blød og rund, men så kommer kraften, krydderiet og den tørre lakrids i eftersmagen. En spændende og anderledes Nebbiolo, der forbløffer alle, som smager den. Kom bare an Piemonte!!!

Du kan måske også lide...