Italien, Rødvin

Buglione Ripasso, Il Bugiado 2016. kr. 149,00

TESTVINDER i Decanter: “Et mørkt og intenst bæst af en Ripasso..” Il Buglardo 2016 blev en delt nr. 1 ud af 93 toprødvine, da Decanter i april 2020 fandt markedets bedste Ripasso ved blindsmagning. James Suckling er om muligt endnu mere imponeret..

Niveauet er så exceptionelt højt, at selv professionelle smagere sammenligner med Amarone. ”Il Bugiardo” betyder “Løgneren”. Buglionis Ripasso fik sit navn, da en kendt sommelier smagte vinen – og udbrød: “If this is not Amarone, then it is a lying wine!”S

Dyb rubinrød med intens og forførende duft af kirsebær, blåbær, blomme og rosin. Strejf af vanilje, mørk chokolade, urter og tobak. I munden blød og fyldig med dejlig krydret bærsødme. Eftersmagen matcher god Amarone i længde og detaljerigdom! Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret

95/100 Barego’mad – mad & vinblog
Her rammer Buglioni “bulls-eye” … Mørk rubinrød i glasset med en uimodståelig intens næse af modne kirsebær, blommer, rosin, blåbær, våd skovbund, vanilje og mørk chokolade som vælter op af glasset. I munden er den fyldig og dejlig blød med en velkomponeret krydret kirsebærsødme, god struktur og koncentration med en frisk fuldmoden syre og fløjlsbløde tanniner, der kulminerer i en detaljerig finale med flot dybde og balance. Denne Ripasso er alt andet end metervare … Under smagningen udvikler den sig vildt i glasset… ” – vurderet ved en tilbudspris på 189,95kr 

93/100 James Suckling
“This leads with an explosion of dark cherries and vanilla. Then come spices and earth. Dense and complex, but showing polish and form. Full-bodied, very structured and long on the finish.”

91/100 “Testvinder” Decanter
“A sombre, brooding beast packed with dried fruits, savoury spice and a mineral stone edge balanced by a refined, elegant structure.”

Gold Medal – Mundus Vini

Anbefales til oksekød, vildt, lam, gris, simreretter og modne oste. Nyd vinen ved 16-18°C

Il Bugiardo 2016 er fremstillet på 60% Corvina, 20% Corvinone, 10% Rondinella, 5% Croatina samt 5% Oseleta – samme blend som anvendes i husets almindelige Amarone. En del af druerne presses straks, mens den resterende del koncentreres yderligere ved lufttørring.

Den friskpressede del gærer ad to omgange – først alene og derefter efter Ripasso-metoden med druekvaset fra Amarone-produktionen. Den tørrede del af druerne gærer separat med 20 dages udblødning af drueskallerne. De to vine – Ripasso’en, og vinen fra de tørrede druer – blandes herefter sammen. Vinen modner 12 mdr. på 750 l. fade samt 6 mdr. på flaske.

Buglioni er beliggende i det centrale Valpolicella i Veneto-regionen. Grundlagt i 1993 af Alfredo Buglioni, og i dag drevet af sønnen Mariano. Med den unge stjerneønolog Diego Bertonis ekspertise, har ambitiøse Buglioni på få år markeret sig øverst i hierarkiet af vinhuse fra Valpolicella.

Alle druer håndhøstes, men kun de bedste 40% ender i Buglionis egne vine! Fra friske hverdagsvine til kraftig Amarone og sød Recioto – vi garanterer høj kvalitet over hele linjen!

You may also like...