- Californien, Rødvin

Klinker Brick Winery, Cabernet Sauvignon, 2016. 149,00 kr.

2016 har en fantastisk mørk ruby farve i glasset, duften er en fornøjelse af blåbær med hint af nellike og tobak, smagen af saftig og kraftig med noter af kirsebær og solbær, flot lang velafbalanceret eftersmag. Vinen er i godt selskab med det røde kød, vildt og moden oste.

I starten af 80, undersøgte familien Felten hvor der var de bedste betingelser for at dyrker Cabernet Sauvignon, i Lodi, det førte dem til et område nær Mokelumme River, hvor der var lommer i jorden af vulkansk jord med et moderat højere niveau, 2 elementer som Cabernet Sauvignon trives med, ved at plante stokken dybt i jorden, har man formået at få dens struktur med og givet den et præg af området. Stokkene blev plantet tilbage i 1983, en af de ældste marker med Cabernet fra Lodi.

I 2016 kom der endelig regn efter 3 meget tørrer år, dette nød druerne godt af, sammen med den tørrer sommer gav det nogle gode druer til det videre forløb.

Efter høsten der foregår i september, bliver druerne presset, fermenterer og lagt på franske ege-fade med det samme.
Kvaliteten fra denne mark gør at det er et minimum af opmærksomhed disse fade får, det har vidst sig at efter 16 måneder på fad, kan der tappes en perfekt kvalitet af Cabernet Sauvignon.

You may also like...