- Californien, Rødvin, Tilbud

Brickmason Blend, 2016. Normalpris 109,00 kr. Nu kun 99,00 kr.

Brickmason er er californisk herlighed som ingen ende vil tage. Kraftig, fyldig, intens og blød med ristede toner og forførende vanilje. Her er syre og fyldighed forenet på allerbedste vis.

Brickmason er et unikt rødvinsblend, som er skabt af husets vinmager. Rødvinen er fremstillet på 80% Zinfandel, 10% Syrah, 5% Cabernet Sauvignon og 5% Petite Sirah fra gamle vinstokke.

Zinfandel er amerikanernes nationaldrue, som også er stedet, hvor den slår sine folder bedst. Aromatisk set er druen meget frugtig, og den er i stand til at gennemgå en meget kraftig fadlagring uden at miste sin friskhed.  Syrah er en af de helt store druesorter som er plantet verden over, og bidrager med sødme og en intens farve til vinen. Cabernet Sauvignon er verdens mest berømte druesort, som er en naturlig krydsning mellem den blå Cabernet Franc og den grønne Sauvignon Blanc. Druen er lille og tykskindet, og den giver lagringsdygtige vine med meget tannin og farve. Aromatisk kendetegnes mange Cabernet Sauvignon-vine ved en tone af solbær.
Petite Sirah har ikke noget at gøre med Syrah. Det er en drue, som stortrives i Californien, hvor langt de bedste Petite Sirah-vine laves. Druen giver mørke, meget tanniske, intenst bærduftende og ofte lidt mineralske vine.

Lodi Valley er præget af et middelhavsklima med varme dage og kølige nætter. Det meste regn falder i vintermånederne, hvor vinstokkene går i dvale. Det bevirker, at risikoen for at vinstokkene udsættes for sygdomme og skadedyrsproblemer er meget lav. Samtidig kunstvandes vinmarkerne i perioder, hvor tørken sætter ind. Disse forhold skaber de ideelle betingelser for vinstokkene, så druerne kan modnes optimalt.

En meget aromatisk rødvin med duft af mørke frugter, cedertræ, tobak og nelliker. Smagen er kraftig, fyldig, intens og blød og med ristede toner og forførende vanilje. Der er er rigtig godt samspil mellem den fine syre og fyldigheden i vinen.

Vinen er et godt match til grillet kød af okse, kalv og lam – gerne marineret i barbecue.

Servér vinen ved 16-18 °C.


You may also like...