Dessertvin, Portugal (D), Tilbud

Quevedo – Vintage 2017. Normalpris 550,00 kr. Nu kun 395,00 kr.

Det er en særdeles fyldig portvin med masser af smag som chokolade og modne bær og en smag der varer længe efter. Nok noget af det bedste portvin jeg længe har smagt. Vinen har en flot struktur og balance med runde tanniner, der gør den ideel at opbevare. Det er portvin af virkelig høj kvalitet.

Farven på en ung Vintage Port udvikler sig fra at være kulsort i farven, lukket i næsen og fed som tjære i glasset, til at blive lysere og lysere i farven og med flere og flere nuancer i duft og smag. Efter 8-10 år får vinen brune nuancer i kanten og duften åbner sig. Har man lidt tålmodighed venter der en unik oplevelse. Lige nu er vinen frisk og frugtig i smagen og med styrke og power. Mange kan godt lide disse unge udgaver, som man kan servere til peberbøf og tunge stærke oste. Venter du nogle år, får du nuancer af moden frugt såsom figner, blommer og dadler pakket ind i en delikat sødme og en lang eftersmag.

Årgang 2017 blev flasket i 2019, og derfor er det stadigvæk en ung portvin. Det kan tydeligt fornemmes på farven, der stadig er mørk og dyb rød med lilla nuancer. Når vinen åbner sig op, er det meget koncentrerede aromaer af modne bærfrugter som blåbær, kirsebær, blomme og et touch af kakao og vilde blomster, der præger næsen. Det er en særdeles fyldig portvin med masser af smag som chokolade og modne bær og en smag der varer længe efter. Vinen har en flot struktur og balance med runde tanniner, der gør den ideel at opbevare. Det er portvin af virkelig høj kvalitet.

Bør nydes mellem år 2022 og 2032, hvis man har tålmodighed til det.

Server vinen ved ca. 15°C til modne blå oste eller en rigtig god og kraftige chokolade-desserter.

You may also like...