Portugal Rød,Rødvin,Tilbud

Quinta da Lagoalva Reserva 2017.

Portugal er især verdenskendt for deres hedvine portvin og madeira, men knap så meget for deres stille vine på trods af, at de også fremstiller fremragende rødvine. Det er denne rødvin et strålende bevis på. Vinen er et blend af to lokale druesorter og en international druesort; Syrah, Touriga Nacional og Alfrocheiro. De tre sorter bidrager med hver sine karakteristika til vinen.

Druerne er høstet om aftenen, hvorefter de gennemgår en maceration, dvs. udblødning, i 3 dage. Her udtrækkes der tanniner, farve- og smagsstoffer fra drueskallerne. Dernæst gennemgår vinen en blid gæring på rustfri ståltanke ved 24 °C. Vinen lagrer efterfølgende 10 mdr. på franske egetræsfade før aftapning. Vinen ligger ét år på flaske, inden den sendes på markedet.

Flot intens granatrød farve i glasset med en kompleks aroma af moden sort frugt, krydderier og vanilje. Der er en god portion vilde bær i smagen, der er rigtigt flot afstemt med den kraft og saft, som fadlagringen har tilført vinen. En vin med god fylde, elegante tanniner og en lang flot eftersmag.

Vinen passer fortrinligt til oksekød, vildt og modne kraftige oste.

Servér vinen ved 16 °C.

Du kan måske også lide...