Portugal Rød,Rødvin

Quinta da Lagoalva-Castelao.

Denne vin er dog portugisisk helt ind til benet. Den består udelukkende af de to portugisiske druer Castelão (50%) og Touriga Nacional (50%). Castelão-druen er meget tannin- og syreholdig samtidig med at den tilfører struktur til vinen. Touriga Nacional-druen derimod anses for at være Portugals nationaldrue. Den er for mange portugisere hvad Cabernet Sauvignon er for franskmændene i Bordeaux. På den internationale scene ligger den derfor også på niveau med druer som Cabernet Sauvignon og Pinot Noir. Drueskallen på Touriga Nacional er forholdsvis tyk, og det giver en mørk vin med masser af rygrad. De typiske aromaer spænder lige fra frugtige og blomsteragtige til krydrede og urteagtige.

Vinen har gæret på rustfri ståltanke og derefter gennemgået malolaktisk gæring på amerikanske og franske egefade. Efter endt gæring lagrer vinen yderligere i 6 mdr. før den tappes.

Farven er meget mørk med udpræget duft af sorte og røde kogte frugter. Også i smagen får man både varme og krydrede toner samt en god portion mørke frugter som sorte kirsebær og brombær. Der er små nuancer af mynte og jordbær i eftersmagen.  Det er en meget fyldig og koncentreret vin med en silkeblød finish.

Server gerne vinen lige under stuetemperatur til let krydrede kødretter af både lyst og mørkt kød.
Prøv den også gerne af, let svalet, til grillet fisk!

Du kan måske også lide...