Australien, Rødvin, Tilbud

Schild Estate – Prämie Shiraz, Australien. Normalpris 345,00 kr. Nu Kun 250,00 kr.Midlertidig udsolgt

Fantastisk første indtryk i smagen med de sammen toner af mørke blommer og chokolade, tilpas power i vinen, der næsten fremstår lidt cremet. En flot strukturel, mineralsk vin der lover en masse, som den holder.

Bagved byen Rowland Flat, højt oppe på bakkerne bagved byen ligger ”Liebich vinmark”, marken ligger tæt ved det hus Ben og Alma byggede i 1952, og har før været kendt som Narrow Road.

Vinstokkene får de optimale vilkår, med de kølige nætter i højden og solen i løbet af dagen, druerne håndplukkes for derefter at blive presset i åben kar, mosten gennemgår en kold fermentation, hvorefter den ligges nye og gamle franske egefade ”Hogsheads” 300L, imellem 18 til 24 måneder.

Ved tapning blandes vinen fra de forskellige fade, vinen bliver først frigivet efter at havde modnet yderligt i flasken.

Flot rubin rød farve i glasset, man fornemmer duften i flere lag, først en skøn kombination af mørke blommer, brombær og mørk chokolade der langsomt glider over i mere mineralsk støvet, med hint af fersken. Fantastisk første indtryk i smagen med de sammen toner af mørke blommer og chokolade, tilpas power i vinen, der næsten fremstår lidt cremet. En flot strukturel, mineralsk vin der lover en masse, som den holder. Servere gerne imellem 14-16 grader, må gerne dekanteres.

Nydes i selskab med det røde kød, grill maden, de kryddere retter eller ost.

Schild Estate, er en rejse i historien fra de tidlige pionerer, der kom fra Tyskland, til en af Barossa’s områdes ældste familiedrevet og mest succesfulde vingårde.

Tilbage i 1866 emigrerede familien Schild fra Hamborg, det blev begyndelsen på dette fantastiske eventyr.

I 1952 købte Ben Schild den første af vingårdens marker, Ed Schild overtog i en alder af blot 16 år, da hans far pludselig gik bort. Ed forsatte i sin fars fodspor med den samme store lidenskab og respekt for jord og planter, igennem årene har han tilkøbt flere marker, de er alle udvalgt specielt, så han var sikker på at beholde den gode kvalitet. 3 af hans børn samt en del af børnebørnene har samme passion for vin som deres far/Granddad, de har alle deres gang på vingården, hvor de i tråd med ånden har samme passion for vin og en autentisk forbindelse til landet og vinstokke, derved holdes historien i live gennem generationer af Schild-familien, der stadig arbejder med hjertet i alt, hvad de gør.

I dag besidder Schild over 134ha marker beplantet med stokke der er flere år gamle, fordelt over 11 unikke steder i Barossa Valley, alle steder med hvert deres særpræg.

En af dem er Moorooroo, der helt tilbage i 1847 blev plantet med shiraz stokke, den dag i dag er der kun fire stokke tilbage, men der forhindre ikke familien i at lave vin på dem.

Det unikke med de gamle stokke, gør at det i dag er muligt at lave vine der hver især kan fortælle deres egen historie. Med nænsomhed og respekt for historie har vin-mager Scott Hazeldine siden 2009 været manden der fortæller historien fra kælderen.

You may also like...